FODER ve DenizBank iş birliğinde, gençlerin paralarını yöneterek ülke ekonomisine katkı sağlayan bireyler olarak yetişmesi hedefiyle tasarlanan Parayön projesi kapsamında, bankacılık sektörüne dair eğitimlerin de verildiği Parametre modülü ile 3 ayda 16-25 yaş grubundan 10 bin öğrenciye ulaştı.
Lise ve üniversite öğrencilerine finansal okuryazarlık eğitimi vermek üzere Şubat 2018’de başlayan ve geçtiğimiz Mayıs ayında tamamlanan proje kapsamında gençler, günlük hayatlarında kolayca kullanabilecekleri, birikim, tasarruf, yatırım, bütçe oluşturma ve bankaların işleyişi gibi konularda eğitim aldılar.
Öğrencilere eğitime başlamadan önce yapılan ön test ile sürecin sonunda yapılan değerlendirme testinin karşılaştırması, finansal okuryazarlık konusundaki farkındalığın yüzde 50’ye yakın bir oranda arttığını ortaya koydu.
Finansal faaliyetlerinin yanı sıra, Türkiye’nin ihtiyaç haritası doğrultusunda önemli sosyal sorumluluk faaliyetlerine de imza atan DenizBank’ın desteği ile Foder tarafından; Türkiye’nin yarınları olan gençlerin finansal ihtiyaçlarını yöneterek, geleceklerini daha bilinçli şekilde planlamaları hedefiyle hayata geçirilen Parayön projesi başarıyla tamamlandı.
Öğrenciler bankacılık sektörüyle tanıştı
2015-2016 eğitim dönemi ve Mayıs 2018 tarihleri arasında lise ve üniversite öğrencilerine 3 ayrı modülde eğitimlerin verildiği proje kapsamında, lise 9. ve 10. sınıf öğrencilerine yönelik hazırlanan ‘Paragram’ eğitim modülü ile öğrencilerin birikim, tasarruf, yatırım, bütçe ve doğru harcama gibi temel finansal kavramlarla tanışması; lise 11. ve 12. sınıf ile üniversite hazırlık ve 1.sınıf öğrencilerine yönelik hazırlanan ‘Parametre’ eğitim modülünde ise yatırım, bütçe oluşturma ve bankaların işleyişi hakkında bilgi sahibi olmaları sağlandı. Son modül olan ‘Parayol’ eğitim programında ise ıslah evi ve yetiştirme yurdundaki çocukların temel finansal kavramları öğrenmelerini teşvik ederek, gündelik hayatın parçası olduklarını hissettirmek üzere çalışmalar gerçekleştirildi.
Bankaların işleyişi, bankacılık sistemlerinin türleri gibi bilgilerle beraber, yatırım araçları, riskler, BES, borçlanma gibi konularda detaylı bilgilendirmelerin yapıldığı Parametre modülü kapsamında 10 bin öğrenciye ulaşılarak, gündelik hayatlarında kullanılabilecekleri finansal temel bilgiler kazandırıldı.